Flygpassagerare ville på toaletten: öppnade helt fel dörr

En passagerare på ett flyg till Pakistan skapade, enligt CNN, stort tumult på Manchester flygplats då hon öppnade nödutgången i ett försök att hitta toaletten.
 
Flyget, som skulle flyga från Manchester till Islamabad i Pakistan, befann sig på landningsbanan och var redo för take-off, då hon drog i handtaget till nödutgången. Det resulterade i att dörren öppnade sig, och den uppblåsbara rutschkanan vecklades ut. Därefter var samtliga 38 passagerare som redan hade boardat planet tvungna att lämna planet igen. Hela episoden slutade med att flyget blev mer än sju timmar försenat och passagerarna var tvungna att vänta till kl. 05:00 nästa morgon innan de kunde ta sig iväg.


Inte första gången

Det är inte första gången en flygpassagerare öppnar nödutgången. Förra året blev en äldre passagerare på ett flyg från Kina arresterad och häktad för att ha satt flygsäkerheten i fara. Den berörda hade försökt öppna nödutgången i närheten av sitt säte i ett försök att komma av flygplanet snabbare. 
 
I september behövde en passagerare på ett flyg till Lanzhou i Kina lite frisk luft precis innan take-off. Hon bestämde sig för att använda nödutgången, trots att flygpersonalen hade påtalat för henne om att inte röra vid handtaget på dörren. Då flygvärdinnan vände sig om för att hjälpa andra passagerare, berättade passageraren att hon behövde frisk luft och därefter öppnade hon dörren. Kvinnan blev häktad och flyget blev över en timme försenat.
 
Du behöver dock inte oroa dig för att en skör passagerare ska öppna nödutgången nästa gång du flyger. Det är nämligen omöjligt att öppna dörren när flyget väl är i luften. Det beror på trycket i kabinen, som gör det omöjligt att öppna dörren i de fall en flygpassagerare skulle gå vilse på väg till toaletten eller få lust till lite frisk luft uppe i luften.

Andra nyheter

Plantera ditt eget juliga träd
Res enkelt till Sankt Petersburg med nytt e-visum
Goda råd till flygresan
Flyg var tvunget att vända: Mamma hade glömt sin bebis