Flyg fick vända: Mamma hade glömt sin bebis

Det händer ytterst sällan att ett flyg vänder om under en flygning, och när det sker, är det oftast på grund av en nödsituation. Exempelvis på grund av tekniska problem eller sjukdom bland passagerarna. Inte desto mindre var det, enligt The Guardian, en något annorlunda situation som ett par piloter råkade ut för när de skulle flyga till Kuala Lumpur tidigare i år.
 
Det saudiarabiska flyget var nämligen tvunget att vända om då det gick upp för en passagerare att hon hade glömt sin bebis i avgångsterminalen. Det var först då flyget lyfte som hon kom på att hennes bebis fortfarande låg i gaten. 
 
"En passagerare har glömt sin bebis i avgångsterminalen, och hon vägrar att fortsätta flygningen", sa den ena piloten då han kontaktade personalen på Jeddahs flygplats. Flygledaren i kontrolltornet, som förvånades över meddelandet, var tvungen att be piloten att upprepa förfrågan, som han hade svårt att tro på.
 
"Vi sa att en passagerare har lämnat kvar sin bebis i avgångsterminalen, och hon vägrar fortsätta resan. Kan vi komma tillbaka eller ej?" kan man höra den ena piloten upprepa i en video, som finns tillgänglig på internet..
 
"Ok. Återvänd till gaten. Det här är helt nytt för oss,” säger flygledaren efter en kort betänketid och ger piloterna tillåtelse att vända flyget tillbaka till gaten, där mamma och bebis kunde återförenas. Videon har därefter fått massor av positiva kommentarer, som rosar piloternas villighet att omgående vända om för att hjälpa mor och barn.
 
 Videon av samtalet mellan piloterna och flygledaren har lagts ut på YouTube och kan ses här.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Andra nyheter

Plantera ditt eget juliga träd
Goda råd till flygresan
Flygpassagerare ville gå på toaletten: Öppnade helt fel dörr
Res enkelt till Sankt Petersburg med nytt e-visum